24KITCHEN KEUKENARTIKELEN

Als onderdeel van de ontwikkeling van het platform 24Kitchen werden door House of Talent in samenwerking met Blokker twee productlijnen ontwikkeld. Een 24Kitchen keukenartikelen-lijn en een Rudolph’s Bakery bakartikelen-lijn.

Door het uitbrengen van een kook- en bakartikelen lijn, werd de mogelijkheid gecreëerd voor de fans om thuis 24Kitchen te beleven of cadeau te doen.
Zoals bij de start van de zender voornamelijk programma’s voor de dagelijkse maaltijd werden uitgezonden, werden in de 24Kitchen keukenartikelen-lijn in eerste instantie artikelen opgenomen voor het basis-koken. Later zou deze lijn worden uitgebreid met producten gericht op specifieke doelgroepen of thema’s zoals de Italiaanse keuken, de zomerse barbecue, etc.

De productlijn onderscheidt zich (afgezien van de branding) doordat een aantal artikelen innovatieve of handige extra’s hebben. Een ovenschaal met siliconen voetjes die zonder onderzetter direct op tafel kan is hiervan een voorbeeld. Op de verpakking staat van een van de 24Kitchen chefs een persoonlijke tip voor het gebruik of onderhoud van het betreffende artikel. En natuurlijk zijn een aantal iconische producten die in de tv-programma’s te zien zijn opgenomen in de productlijn, denk hierbij aan het ronde hakblok uit De Makkelijke Maaltijd.

De keuze om meteen bij aanvang ook te komen met de Rudolph’s Bakery bakartikelen-lijn kwam voort uit de enorme populariteit van het gelijknamige TV-programma. Überhaupt nam bakken op dat moment in populariteit toe, programma’s als Heel Holland Bakt hebben daarna ook aan deze trend bijgedragen. In deze bak-lijn zijn vanaf het begin basis artikelen, maar ook artikelen voor de meer gevorderde bakker en kinderen opgenomen, aansluitend op de brede schare fans die het programma bereikt. Ook op de verpakking van deze productlijn staat een persoonlijke tip van Rudolph voor het gebruik of onderhoud van het betreffende artikel. De iconische marmeren plaat is een van de voorbeelden van artikelen in de productlijn die al jaren te zien was in het TV-programma.