RUDOLPH VAN VEEN

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die
een kok of patissier kan halen in Nederland.

Op 12 jarige leeftijd ging hij al naar de koksschool van Breda, waar hij vijf jaar later als ‘Best geslaagde leerling’ afzwaaide. Rudolph werd leerling bij het twee sterren restaurant ‘de Swaen’ van Cas Spijkers en ontwikkelde zich in enkele jaren tot allround chef en specialist in de patisserie.

Als lid van het ‘Nederlands Culinaire Team’ won hij medailles tijdens kookkampioenschappen in Sydney, Karlsruhe, Londen, Singapore, Basel en Frankfurt. Bovendien was hij initiatiefnemer en mede oprichter van het ‘Nederlands Patisserie Team’ waarmee hij drie maal Nederland vertegenwoordigde tijdens de ‘Coup du Monde de la Patisserie’ in Lyon.

In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde. In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’ waar hij o.a. 500 afleveringen van het populaire ‘Rudolph’s Bakery’ maakte. In 2015 tourde hij langs 26 grote theaters met zijn live show ‘Rudolph’s Christmas’. Sinds 2017 is hij betrokken bij het online leefstijlplatform ‘FoodFirst Network’ waarbij gezonde voeding centraal staat. Inmiddels werkt hij aan zijn 14eboek, dit keer met gezonde nieuwe bakrecepten.

De Bakery is weer open!
Sinds het voorjaar van 2020 is Rudolph terug bij 24Kitchen met een gloednieuwe reeks van z’n succesvolle programma ‘Rudolph’s Bakery’ waarin hij weer oogstrelende en watertandende lekkernijen bakt. Of het nu om taart, brood, cake of koekjes gaat, Rudolph is er trots op om zijn passie voor bakken, weer te delen met Nederland. Vanwege groot succes wordt vanaf september 2020 een speciale nieuwe serie gepresenteerd: Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers.

Rudolph is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn persoonlijke interesses omvatten; koken, bakken, wijn, reizen, cultuur en gezondheid in combinatie met lekker genieten. Daarnaast sport hij actief (crossfit) om zichzelf topfit te houden.

Rudolph van Veen is trots ambassadeur van de Stichting Kinderhulp.

Rudolph is op evenementen en bedrijfsfeesten te boeken voor:

  • Kook- of bakworkshops
  • Kookdemontraties
  • Kookmasterclasses
  • MC of dagvoorzitter evenementen
  • Motivational speaker

Een product koppeling met Rudolph is ook mogelijk:

  • Online samenwerkingen
  • Reclamecampagnes
  • TV/radio commercials
  • Ambassadeur van uw product
  • Receptenfilmpjes

House of Talent verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Rudolph van Veen.
Bel voor meer informatie met ons kantoor op 030 634 63 00.

Rudolph van Veen wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeert hij als ‘Best geslaagde leerling’ af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalt hij de titel SHV Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.

Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om het uiterste uit zichzelf te halen. Zo won hij in Nederland 4 keer een 1e prijs tijdens de ‘Nationale Zilveren Koksmuts’ wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het officiële ‘Nederlands Culinaire Team’ in Karlsruhe, Frankfurt, Sydney, Londen, Basel en Singapore.

In 1999 neemt hij het initiatief ter oprichting van het ‘Nederlands Patisserie Team’, ter promotie van de bakkerijbranche zowel nationaal als internationaal. Hiermee vertegenwoordigd hij ons land drie maal tijdens de ‘Coupe du Monde de la Patisserie’ in Lyon met als hoogste prestatie; ‘Best plated dessert’ en vijfde op de wereld ranglijst in 2003. Vanaf 2001 neemt Rudolph regelmatig zitting in de jury van de tweejaarlijkse ‘World Pastry Team Championships’ in de USA. En vervuld hij de rol van Public Speaker /M.C. tijdens de ‘National Pastry Team Championships’ in Phoenix, Arizona in 2008.

Op internationale foodevents treed hij regelmatig op met demo’s, als docent, gast-chef, spreker of jurylid. O.a. Pastry demo’s at ‘the Culinary Institute of America’ in New York, het ‘Cape Gourmet Festival’ in Capetown, ‘Horeca’ in Beirut, ‘Salon Culinaire Egypt’ in Caïro, ‘Gourmet Festival’ in Johannisburg, ‘World Pastry Forum’ in Phoenix & Las Vegas, ‘the Great Dessert & Pastry Show’ Las Vegas en het ‘Healthy Food Festival’ in Kuwait.

Vanaf 2000 tot 2005 kookt hij wekelijks in het tvprogramma ‘Life & Cooking’, van het presentatieduo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek ‘Rudolph’s Kookboek – Lekker Snel’, waarvan er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. In 2003 wordt hem tijdens het RTL programma ‘Neerlands Trots’ de ‘Rembrandt Award’ uitgereikt in de categorie Talent.

Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, met name door de programma’s ‘The Taste of Life’ waarin hij een culinaire ontdekkingsreis over de hele wereld maakt (37 bestemmingen!) en ‘The Taste of Life Basics’ waarin hij kookt en uitleg geeft over de beste producten van ons land.

Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma ‘Life 4 You’ op RTL4.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse driedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk heeft behaald. Rudolph is hiermee op dit moment de enige Nederlander die de titel Meesterkok en Meesterpatissier op zijn naam heeft staan.

In 2011 initieert hij samen met 8 jonge studenten van Fonty’s Hoge School Tilburg de student-company ‘Bus Stop Bakery’. Voor dit tijdelijke project werd een oude schoolbus omgebouwd tot een rijdende bakkerij welke langs diverse routes creatieve cupcakes verkocht. Als stop- en verkoop plaatsen werden voornamelijk bestaande bushaltes gebruikt welke via social media waren aangekondigd. De ‘Bus Stop Bakery’ liet Nederland kennis maken met een nieuw fenomeen: Foodtrucks. Regelmatig reisden jonge muzikanten van de Tilburgse ‘Rock Academy’ met de bus mee om akoestische miniconcerten te geven tijdens de bus-stops onder het mom: ‘Bus Stop Pop’. De gemaakte winst werd verdeeld over drie Nederlandse Goede Doelen.
Na afsluiting van het project werd ‘Bus Stop Bakery’ bekroond met de prijs “Best Student Company Nederland 2011”. Voor de 8 Fonty’s studenten was dit een waardevolle ‘practical case’ als aanvulling op hun studie. Voor Rudolph gaf dit project aanleiding tot  het uitbrengen van twee boeken over het onderwerp cupcakes.

In 2011 staat Rudolph mee aan de basis van digitale foodzender ‘24Kitchen’, waarvan hij tot 2015 het gezicht zal blijven. Voor de zender maakt hij o.a. 500 afleveringen  ‘Rudolph’s Bakery’ en ruim 600 afleveringen van de ‘Makkelijke Maaltijd’. De programma’s van ‘24Kitchen’ worden, voorzien van ondertitels, ook uitgezonden in Portugal, Servië, Kroatië, Slovenië en Bosnië-Herzegovina. En nagesynchroniseerd in Turkije en Bulgarije. Nederlandse ambassades en festivals in de Balkan landen nodigen Rudolph regelmatig uit voor diverse gast-performances.

Theater optredens voegen een nieuwe dimensie toe aan Rudolph’s ervaring; In november 2012 host hij in een uitverkochte Heineken Music Hall, Amsterdam de culinaire theatershow ‘24Kitchen Live on Stage’ samen met al zijn Nederlandse collega chefs. In 2014 verschijnt in Slovenië zijn kookboek ‘Rudolph Kuha’ en staat hij solo in ‘Arena’ in Lubljana, met zijn gelijknamige theatershow. Een jaar later toert hij met ‘Rudolph’s Christmas’ langs 26 grote theaters door heel Nederland. De kerst show wordt succesvol ondersteund door een gelijknamig en omvangrijke kerst-kookboek.

In 2016 wordt Rudolph weer herenigd met presentatrice Irene Moors in de SBS televisie serie ‘Over smaak valt te twisten’ een kookwedstrijd waarin kookclubs het tegen elkaar opnemen. In dat zelfde jaar maken ze ook voor SBS vijf live afleveringen van ‘Irene & Rudolph vieren Kerst’. Een gezellige inloop van gasten en koken tijdens de donkere dagen voor kerst.

Vanaf 2017 start Rudolph, samen met de bedenkers van ‘24Kitchen’, een nieuw initiatief; ‘FoodFirst Network’. Een online leefstijlplatform waarin een gezonde leefstijl centraal staat. Hier is Rudolph, naast andere chefs, te zien in receptvideo’s die passen bij verschillende profielen. Zo zijn er recepten voor mensen met o.a. diabetes, verschillende allergieën, prikkelbare darm, voor mensen die gewicht willen verliezen en voor iedereen die gewoon lekker en toch gezond wil eten.

Binnen de regel 80% bewust gezond genieten en 20% bewust ongezond genieten blijft Rudolph ook gewoon lekkernijen bakken! Hij ziet het juist als een grote uitdaging om zijn kennis en kunde in te zetten voor nieuwe bakrecepten waarvan iedereen kan genieten. Zijn nieuwe recepten gaan uit van verser, onbewerkter en iets beter voor je gezondheid. ‘Het Nieuwe Bakken’ zoals hij zelf zegt. Aan zijn gelijknamige boek wordt op dit moment hard gewerkt.

Rudolph van Veen is een Meesterkok en Meesterpatissier wiens grootste plezier het is om zijn passie te delen met iedereen. Alle middelen zijn daarvoor welkom.

TV programma’s

2016 Over smaak valt te twisten (najaar)
2015 Rudolph’s Bakfavorieten
2014 RTL Boulevard, gastoptredens als foodexpert
2014 Rudolph’s Little Bakery
2013 24Christmas
2013 Wine Quest Spain
2011 Rudolph’s Bakery (tot 2016)
2011 De Makkelijke Maaltijd (tot 2016)
2010 The Taste of Life Basics (tot 2013)
2009 Life 4 You (2012)
2007 The Taste of Life (tot 2009)
2005 Food & Fit
2003 Rob & Rudolph’s kerstdiner (tot 2004)
2000 Life & Cooking (tot 2005)

Boeken

2016 Rudolph & de Jonge Bakkers (sept)
2015 Rudolph’s Christmas
2015 Rudolph Kookt 2
2014 Rudolph Kuha (Sloveense uitgave Rudolph Kookt)
2013 Rudolph’s Bakery
2013 De Makkelijke Maaltijd 2 (i.s.m. andere chefs)
2013 Rudolph Kookt
2013 Rudolph’s Cupcakes Compleet
2012 Winterkookboek (i.s.m. andere chefs)
2012 De Makkelijke Maaltijd (i.s.m. andere chefs)
2012 Rudolph’s Hartige Cupcakes
2011 Rudolph’s Cupcakes
2005 Samen Koken, ook in luxe editie met DVD
2004 Koken met superchefs (i.s.m. Jamie Oliver en Gordon Ramsey)
2004 Koken voor iedereen
2003 Rudolph’s Kookboek Lekker Snel

Kook- en bakartikelen

2014 Rudolph’s Bakery bakartikelen bij Blokker en Cook&Co
2014 24Kitchen kookartikelen bij Blokker en Cook&Co

Theater & Concert

2015 Rudolph’s Christmas Theatertour (26 theaters)
2014 Rudolph Kuha Live on Stage (Ljubljana)
2012 24Kitchen Live on Stage

Online acties

2016 Receptenfilmpjes Libelle TV
2011 Sushi Workshop 24Kitchen